Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Bedbodems 120x200

Bedbodems van 120×200 passen bij grote, niet-standaard eenpersoonsbedden. Deze bedbodems zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en grondstoffen. Ze zijn ook verkrijgbaar met verstelmogelijkheid.

Toont alle 4 resultaten

Bedbodems 120×200

Bedbodems van 120×200 zijn gemaakt van vele veerkrachtige latten die reageren op de druk van het lichaam. Hierdoor blijft het oppervlak van de matras onvervormd, terwijl de wervelkolom, schouders, heupen en benen van de gebruiker goed ondersteund worden.

In ons assortiment vind je duurzame en functionele bedbodems van beukenhout. Beukenhouten latten zijn veerkrachtig (in tegenstelling tot goedkopere grenen) en passen zich perfect aan de druk aan. Het kiezen van bedbodems met een dichtere opstelling van meerdere latten (bijvoorbeeld 28, 36 of 42) garandeert een hogere duurzaamheid en voorkomt vervorming, zelfs na jarenlang gebruik. Een extra voordeel van het gebruik van een bedbodem is de zorg voor de hygiëne van de matras. De latten of platen zorgen voor een goede ventilatie, waardoor de matras snel droogt. Dit beschermt de hoes en de vulling tegen schimmel.

Hardheidszones in bedbodems 120×200

Het is de moeite waard om te onthouden dat voor moderne matrassen met 5- of 7-zones het beste is om een flexibele bedbodem te kiezen. Starre lattenbodems worden langzaam uit gebruik genomen omdat ze niet meewerken met de matras en geen goede puntsgewijze ondersteuning bieden. Wanneer we een 7-zones matras combineren met een flexibele bedbodem, zullen de latten zich voorzichtig buigen onder de druk van verschillende delen van het lichaam. Heupen en schouders zijn veel zwaarder dan het hoofd, de voeten, dijen of romp, daarom zijn de hardheidszones van de matras en de bedbodem belangrijk. Het lichaam van de gebruiker zal op zo’n oppervlak een juiste positie aannemen, spieren zullen ontspannen en de slaap zal een gezonde en comfortabele rust zijn.

Hoe kies je een bedbodem voor een matras?

In ons winkelaanbod vind je flexibele bedbodems zonder verstelmogelijkheden die goed werken met alle schuimmatrassen (hoogelastisch, latex, traagschuim), springmatrassen, bonellvering- en MultiPocket-matrassen.

Verstelbare bedbodems maken het mogelijk om de voet- en hoofdzone op te tillen. Deze oplossing is ideaal wanneer we comfortabel in bed willen lezen of televisie willen kijken. Het opheffen van de voetzone is een uitstekende manier om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en verlichting te bieden na een vermoeiende dag (op deze manier voorkomen we pijn en zwelling). U kunt kiezen tussen traditionele handmatig verstelbare bedbodems en elektrisch verstelbare bedbodems (met afstandsbediening).

Handmatig verstelbare bedbodems kunnen worden gecombineerd met alle schuimmatrassen en sommige pocketveringmatrassen. Ze zijn niet geschikt voor klassieke springmatrassen of bonellveringmatrassen. Bedbodems met elektrische verstelling hebben meer buigpunten, daarom worden ze alleen gecombineerd met moderne schuimmatrassen van hoogelastisch, traagschuim of latex.