Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Categorie info Categorie Categorie

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Dekbedden 140x200

Dekens van 140×200 en 135×200 (deze afmetingen zijn vaak gelijk) zijn perfect geschikt voor één persoon op eenpersoonsbedden met afmetingen van 80×200, 90×200, 100×200, 120×200, 140×200.

Zo’n deken kan worden gebruikt op een eenpersoonsbed of je kunt 2 dekens van deze afmeting kopen voor een tweepersoonsbed. In ons assortiment vind je de beste dekens, afgestemd op verschillende seizoenen, individuele behoeften en voorkeuren.

De maat van de deken 140×200 past perfect bij beddengoed met afmetingen van 140×200.

Toont alle 5 resultaten

Voor wie zijn dekens van 140×200?

Dekens van 140×200 zullen een comfortabele nachtrust bieden voor één persoon. Ze kunnen worden gebruikt op kinder- en tienerbedden of op een eenpersoonsbed voor een alleenstaande (80×200, 90×200, 100×200, 120×200, 140×200). Voor een tweepersoonsbed in de slaapkamer voor een stel kunnen 2 dekens van 140×200 worden gekocht (in plaats van één groot dekbed van 200×200 of 200×220). Deze oplossing is ideaal voor mensen die comfortabel willen slapen. Paren kopen vaak twee dekens, waarbij de ene partner de voorkeur geeft aan hogere temperaturen en de andere aan lagere. Hierdoor kan iedereen de dikte en thermische eigenschappen van de deken aanpassen aan zijn eigen behoeften en voorkeuren. Je kunt ook verschillende soorten dekenvulling kiezen – bijvoorbeeld een donzen dekbed voor de traditionele slaper en een synthetisch dekbed voor iemand die een ander type vulling verkiest.

Dekens voor elk seizoen

In de online winkel Senpol hebben we dekens van verschillende diktes die geschikt zijn voor elk seizoen. Dunne zomerdekens zijn gemaakt van materialen die ideaal zijn voor warme dagen en zorgen voor een gezonde en comfortabele slaap. We raden ook overgangsdekens aan – voor de lente en herfst. De gebruikte materialen in de lente- en herfstdekens beschermen de slaper tegen zowel afkoeling als oververhitting, waardoor ze goed werken bij wisselende temperaturen. Warme winterdekens zorgen voor een gezonde slaap bij een kamertemperatuur van ongeveer 17-21 graden Celsius. Ze zijn ideaal voor mensen die het koud hebben tijdens het slapen. Voor extra koukleumen (en iets koelere kamers) hebben we warme Duo-dekens die bestaan uit twee aparte lagen (die aan elkaar zijn bevestigd).

Welke vulling voor de deken?

Voor degenen die traditionele oplossingen waarderen, raden we warme, zachte en aangenaam aanvoelende donzen dekens aan. Deze natuurlijke vulling is licht, beschermt het lichaam perfect tegen afkoeling en oververhitting, verdeelt zich gelijkmatig en klontert niet samen. Als alternatief voor dons zijn er goedkopere dekens van veren. Ze zijn warm, klitten niet en vervormen niet tijdens gebruik, absorberen goed vocht en zorgen voor een hoog thermisch comfort.

We raden ook anti-allergische dekens aan die zijn gemaakt van materialen die de ontwikkeling van allergenen tegengaan. Ze zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Thermisch actieve dekens zijn bedekt met een speciale stof die zich aanpast aan de kamertemperatuur, waardoor het lichaam tijdens de slaap niet afkoelt of oververhit raakt