Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Dekbedden 160x200

Dekens van 160×200 en 155×200 (vaak zijn deze afmetingen gelijk) zijn ideaal voor één persoon op eenpersoons- en kinderbedden met de volgende afmetingen: 80×200, 90×200, 100×200, 120×200, 140×200.

De maat van de deken 160×200 en 155×200 past perfect bij beddengoed met afmetingen van 160×200

Enig resultaat

Wij bieden hoogwaardige dekbedden van 160×200 aan, die verschillen in vele parameters. Onder hen zal iedereen het perfecte beddengoed voor zichzelf vinden. Een warm en duurzaam dekbed, ongeacht het seizoen, garandeert u een gezonde, rustige en comfortabele slaap. Hoogwaardige materialen die de juiste lichaamstemperatuur behouden, aangenaam aanvoelende en duurzame bekleding, en op maat gemaakt vulmateriaal zijn de basisparameters waarop gelet moet worden bij het kiezen van een dekbed voor de slaapkamer, tienerkamer of kinderkamer. Ook de maat van het dekbed is belangrijk. Het moet worden afgestemd op het bed (eenpersoons, tweepersoons) en de lengte van de gebruikers.

Voor wie zijn dekbedden van 160×200?

Dekbedden van 160×200 (bij sommige fabrikanten aangeduid als 155×200) zijn voornamelijk bedoeld voor eenpersoonsbedden. Ze zijn perfect geschikt voor zowel kinderen en tieners als volwassenen. Ze passen op een klein bed met afmetingen van 80×200, 90×200, 100×200 en bedden van 120×200 en 140×200. Het is belangrijk op te merken dat het dekbed breder kan zijn dan het bed, maar het is beter als het niet over de grond hangt, want dan verliest het zijn functionaliteit. De lengte moet worden afgestemd op de lengte van de gebruiker – 200 cm is een standaardmaat die geschikt is voor mensen van gemiddelde lengte (mensen boven de 190 cm kunnen kiezen voor een dekbed van 200×220 of 200×240).

Twee aparte dekbedden van 160×200 zijn ook een goede keuze voor een tweepersoonsbed. Op deze manier kunnen koppels dekbedden kiezen die bij hun eigen voorkeuren passen – bijvoorbeeld de ene persoon geeft de voorkeur aan een warmer all-season dekbed, terwijl de andere in de zomer of het tussenseizoen liever een dunner seizoensgebonden dekbed gebruikt. Aparte dekbedden zorgen er ook voor dat de ene partner niet het dekbed van de andere kant van het bed af trekt. In ons assortiment vindt u zowel all-season dekbedden als zomer-, winter-, herfst- en dubbele dekbedden (zogenaamde Duo dekbedden).

Vulling van dekbedden

In ons assortiment bieden we een breed scala aan dekbedden met natuurlijke en synthetische vullingen. Hierdoor kan iedereen het perfecte voor zichzelf vinden. Donsdekbedden zijn een traditionele keuze die zeker in de smaak zal vallen bij traditionele liefhebbers. Ze zijn zacht, licht en veerkrachtig, en houden tegelijkertijd de lichaamswarmte perfect vast en voorkomen oververhitting. Deze natuurlijke vulling voert vocht en zweet goed af, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over schimmel of meeldauw (het is voldoende om het dekbed regelmatig te luchten en het ongeveer elke 10 jaar naar de stomerij te brengen). Dekbedden van ganzenveren zijn iets zwaarder dan donsdekbedden en bieden iets minder thermische isolatie. De combinatie van veren met een beetje dons maakt het dekbed even functioneel, maar iets goedkoper dan een donsdekbed.

Voor mensen met allergieën raden we synthetische dekbedden aan met speciale vulling die de groei van huisstofmijt, bacteriën en schimmels voorkomt. Antiallergische dekbedden zijn een goede keuze voor zowel kinderen als volwassenen die bang zijn dat veren of dons allergieën kunnen veroorzaken. Thermisch actieve dekbedden zijn een zeer comfortabele oplossing voor slaapkamers met een variabele temperatuur – ze passen zich aan aan de behoeften onder invloed van de temperatuur (ze kunnen het lichaam verwarmen of beschermen tegen oververhitting).

Welke bekleding?

Dekbedden die worden aangeboden in de Senpol-winkel verschillen ook in bekleding. Natuurlijke katoenen bekleding is comfortabel, zorgt voor goede ventilatie en absorbeert vocht. De mix van katoen met synthetische vezels maakt de bekleding duurzamer en garandeert tegelijkertijd redelijk goede ventilatie. Satijn is elegant en zeer aangenaam om aan te raken, en heeft bovendien antistatische eigenschappen (het is geschikt voor mensen met allergieën omdat het geen stof aantrekt). De meest veeleisende klanten kunnen natuurlijke zijde kiezen – zacht om aan te raken en ademend voor de huid. Duurzame microfiber bekleding is zeer praktisch omdat het snel droogt en gemakkelijk schoon te maken is.