Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Categorie info Categorie Categorie

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Donzen Dekbedden

Donsdekbedden – de perfecte keuze voor de meest veeleisende gebruikers. Natuurlijke dekbedden met ganzendons bieden het hoogste gebruikscomfort en passen perfect bij de lichaamsvorm. Donsdekbedden bieden ideale thermische isolatie, waardoor het lichaam wordt beschermd tegen onderkoeling/oververhitting

Toont alle 3 resultaten

Donsdekens met natuurvulling

In onze winkel vind je hoogwaardige donsdekens met natuurlijke vulling van ganzendons met een kleine hoeveelheid andere materialen (bijv. zachte donsveertjes). Zo’n vulling van dekens is een bewezen oplossing die al vele jaren lang in Poolse slaapkamers warmte en comfort heeft geboden die nodig is voor een rustige, herstellende slaap.

Donsdekens zijn licht en comfortabel, garanderen uitstekende thermische isolatie en zijn daarom zelfs op de koudste dagen geschikt. Een ruime keuze aan maten stelt u in staat om het deken aan uw bed aan te passen, terwijl het gebruik van antiallergische materialen beddengoed beschermt tegen schimmelgroei of huisstofmijt.

Ganzendonsdeken – de kracht van traditie

Een comfortabel bed en matras, dat alle punten langs de wervelkolom goed ondersteunt en bekleed is met een vochtabsorberende hoes, zorgen voor een comfortabele en gezonde slaap. Het is echter niet alleen belangrijk waarop we slapen, maar ook waar onder we slapen. Donsdekens in katoenen hoezen hebben eeuwenlang warmte geboden, zelfs tijdens strenge winterse nachten.

Tegenwoordig maken nog maar weinig mensen zelf kussens van met de hand geplukt dons en ganzendons. Donsdekens garanderen echter precies dezelfde eigenschappen. Hoogwaardige donsdekens (100% dons of met een kleine hoeveelheid zachte veertjes) zijn zacht, zeer warm en passen zich perfect aan de lichaamsvorm aan voor comfortabel slapen. Natuurlijk dons klontert niet samen, verschuift niet naar de uiteinden van de vulling en is zeer duurzaam. Regelmatig luchten en reinigen om de circa 10 jaar moet zelfs leiden tot een levensduur van 50 jaar.

Ganzendonsdekens – waarom ze kiezen?

Donsdekens zijn pluizig, veerkrachtig en licht – ze wegen ongeveer 2,5 kg (een volledige zak dons of veren weegt ongeveer een kilogram). Dons is veerkrachtig. Hierdoor behoudt een donzen deken (in tegenstelling tot veel synthetische vullingen) lange tijd zijn oorspronkelijke vorm.

Het past zich zachtjes aan het lichaam aan, omhult het en zorgt voor warmte tijdens de slaap. Natuurlijk dons heeft thermoactieve eigenschappen, het verwarmt zelfs bij lage temperaturen uitstekend. Donsdekens zijn uitstekend geschikt voor de winter. Het is vermeldenswaard dat ze zorgen voor een goede luchtcirculatie en oververhitting van het slapende lichaam voorkomen, dus ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt.

Voor wie zijn donsdekens?

Zachte donsdekens voelen zeer aangenaam aan, daarom worden ze graag gekozen door mensen die comfortabel willen slapen. Een ruime keuze aan vulgroottes zorgt ervoor dat dekens met deze natuurlijke vulling bijna bij elk bed en matras passen.

Het is echter de moeite waard om te onthouden dat natuurlijk dons niet wordt aanbevolen voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt of schimmel. In geval van lichte allergieën en geen gevoeligheid voor huisstofmijt, laten allergologen beddengoed met zo’n vulling toe (afhankelijk van de individuele reactie op dons). Mensen met een allergie voor dons of gevoeligheid mogen echter geen donsdekens gebruiken