Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Categorie info Categorie Categorie

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Traagschuim Kussens

Traagschuim kussens, ook bekend als memory foam kussens, passen zich perfect aan de vorm van het hoofd en de nek aan, wat zorgt voor uitzonderlijk comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Hun speciale constructie reageert op de lichaamswarmte, waardoor optimale ondersteuning en verlichting van spierspanning worden geboden.

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Thermo-elastische kussens – zachte en veerkrachtige vulling

De vulling van thermo-elastische kussens bestaat uit visco-elastisch schuim. Dit materiaal werd in 1966 uitgevonden door wetenschappers van NASA. Oorspronkelijk werd dit materiaal gebruikt in vliegtuigkussens. In de vroege jaren 80 van de 20e eeuw werd thermo-elastisch schuim commercieel gebruikt. Na verloop van tijd begon men dit kostbare materiaal te combineren met aloë vera gel, actieve kool, polyurethaanschuim en andere additieven, waardoor visco-elastische vullingen breder beschikbaar werden.

Thermo-elastisch schuim met toevoeging van polyurethaan is zeer veerkrachtig en zacht. Wanneer het wordt verwarmd, past het zich aan de druk aan. Dit zorgt ervoor dat thermo-elastische kussens, onder invloed van de lichaamswarmte, perfect aansluiten op de anatomische contouren, wat zorgt voor maximaal comfort en de juiste ondersteuning van de spieren. Ondersteuning voor de nek- en schouderspieren en een goede hoofdpositie zullen zorgen voor een zeer comfortabele slaap, die het lichaam volledig zal helpen herstellen. Thermo-elastisch schuim oefent geen druk uit op het lichaam, waardoor de slaap rustiger wordt, omdat we ’s nachts minder vaak van slaappositie veranderen.

Voor wie is een thermo-elastisch kussen?

Het combineren van een kussen met thermo-elastische vulling met een vergelijkbare matras is een uitstekende oplossing voor mensen die slaapproblemen hebben, ’s nachts wakker worden of moeite hebben om een comfortabele slaappositie te vinden. Zo’n kussen ondersteunt ook het aannemen van de juiste lichaamshouding, waardoor de wervelkolom tijdens het liggen niet wordt belast. Thermo-elastisch schuim verbetert de bloedcirculatie, daarom waarderen mensen die van warmte houden deze vulling zeer. Het gebruik van dit moderne schuim in orthopedische en therapeutische matrassen getuigt van de hoge kwaliteit ervan.

Thermo-elastisch schuim is zeer zacht. Het biedt comfort en ontspanning voor de nek- en schouderspieren, dus mensen die spanning hebben in deze gebieden (bijv. als gevolg van langdurig computergebruik) zullen dit soort kussens met deze vulling waarderen. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat het visco-elastische schuim dat in thermo-elastische kussens wordt gebruikt niet geschikt is voor kinderen – voor kleintjes is het beter om een kussen te kiezen met een minder veerkrachtig materiaal