Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Matrassen 100x200

Matrassen van 100×200 zijn geschikt voor eenpersoonsbedden. Je kunt ze gemakkelijk aanpassen aan bedframes met dezelfde afmetingen (houten bedden, boxsprings, gestoffeerde bedden) die beschikbaar zijn in ons assortiment. We hebben verschillende soorten matrassen in ons assortiment met verschillende vullingen en eigenschappen, afkomstig van gerenommeerde fabrikanten (waaronder Tempur, Senpo, Zikssen).

Toont alle 5 resultaten

Matrassen van 100×200 – garantie voor gezonde, comfortabele slaap

We brengen zelfs ongeveer een derde van onze dag in bed door, dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat het comfortabel is en een gezonde, herstellende rust biedt. Een matras van goede kwaliteit is essentieel en bepaalt het comfort van onze slaap. Een goed gekozen matras voorkomt nachtelijk ontwaken, rugvervorming en andere houdingsproblemen. Als het goed is afgestemd op ons gewicht, lengte en voorkeuren, zal slaap een ware ontspanning zijn, en zullen we elke dag vol energie wakker worden.

In ons assortiment hebben we een ruime keuze aan enkele matrassen van 100×200, die perfect passen bij bedden van dezelfde afmetingen. Voor een tweepersoonsbed van 200×200 kun je twee afzonderlijke matrassen van 100×200 kiezen, maar dit komt niet vaak voor.

Hoe kies je het ideale matras van 100×200?

Een matras moet minstens 10 cm langer zijn dan onze lengte (modellen van 100×200 zijn geschikt voor mensen tot ongeveer 190 cm). De breedte moet worden gekozen in overeenstemming met het bed en onze individuele voorkeuren – mensen die veel bewegen tijdens het slapen, moeten een iets breder matras kiezen.

Een andere belangrijke parameter is de hardheid. Over het algemeen worden matrassen met het symbool H2 aanbevolen voor mensen tot 80 kg. Personen die meer dan 80 kg wegen, moeten kiezen voor stevigere matrassen met de aanduiding H3. Het is belangrijk op te merken dat een te zacht matras vaak rugpijn en spierkrampen veroorzaakt. Onze spieren zullen tijdens de slaap gespannen zijn op zoek naar de meest comfortabele positie, en de wervelkolom zal ongelijk worden belast.

Moderne matrassen worden steeds vaker ingedeeld in hardheidszones – 3, 5 of 7. De afzonderlijke zones passen zich aan aan de drukkracht van verschillende delen van het lichaam en zorgen voor optimale ondersteuning tijdens de slaap. 3-zone matrassen garanderen een stevige ondersteuning van de heupen, 5-zone matrassen ondersteunen het hoofd, de schouders, de taille, de heupen en de benen, terwijl 7-zone matrassen het hoofd, de schouders, de onderrug, het bekken, de dijen, de kuiten en de voeten ondersteunen. We hebben een ruime keuze aan hoogwaardige zone-matrassen in ons assortiment.

Matras van 100×200 – vering of schuim?

We bieden een breed scala aan verende en schuimmatrassen aan. Typische verende matrassen onderscheiden zich door hun aantrekkelijke prijs, comfort en duurzaamheid. Dit type matras wordt al jaren als universeel beschouwd. Bonell-matrassen maken gebruik van veren met een gelijkmatige hardheid, gecombineerd met schuim. Ze zijn behoorlijk stevig en daarom aanbevolen voor mensen met een hoger gewicht (boven de 80 kg). Pocketveringmatrassen bestaan uit veren die verborgen zijn in afzonderlijke zakken. Dit zorgt ervoor dat de veren niet kraken wanneer je van positie verandert tijdens het slapen. Multipocket-matrassen gebruiken een groter aantal veren (geplaatst in afzonderlijke zakken), waardoor ze zich beter aan het lichaam aanpassen dan verende of pocketveringmatrassen.

In ons assortiment vindt u ook schuimmatrassen – latex, hoogelastisch en traagschuim. Ze zijn ideaal voor mensen met allergieën omdat ze ademend zijn en de groei van schimmels, meeldauw en huisstofmijt niet bevorderen. Latexschuim is stevig en daarom geschikt voor mensen met een hoger gewicht. Hoogelastische matrassen zijn zeer comfortabel en bieden precieze ondersteuning van de drukpunten van het lichaam. Traagschuimmatrassen maken gebruik van schuim dat reageert op de lichaamstemperatuur, waardoor het zich aanpast aan de verschillende delen van het lichaam en uitstekende ondersteuning biedt voor de wervelkolom, heupen, benen en armen, terwijl ze tegelijkertijd buitengewoon comfortabel zijn