Meer dan 10 jaar ervaring
Altijd gratis bezorging

Hardheid info Hardheid Hardheid

Kussen type info Kussen type Kussen type

Kussenovertrek info Kussenovertrek Kussenovertrek

Kussenvulling info Kussenvulling Kussenvulling

Maat info Maat Maat

Matrashoes info Matrashoes Matrashoes

Matrashoogte info Matrashoogte Matrashoogte

Matrasmaat info Matrasmaat Matrasmaat

Matrasvulling info Matrasvulling Matrasvulling

Thermisch type info Thermisch type Thermisch type

Type bekleding info Type bekleding Type bekleding

Type dekbed info Type dekbed Type dekbed

Type vulling info Type vulling Type vulling

Matrassen 160x200

Matrassen van 160×200 cm zijn ontworpen voor standaard tweepersoonsbedden, die veel mensen kiezen vanwege de combinatie van redelijk veel ruimte met afmetingen die zelfs in kleinere slaapkamers goed passen. We hebben matrassen van 160×200 met verschillende hardheidsgraden, met spring- en schuimvullingen, in ons assortiment. Dit zijn matrassen van gerenommeerde fabrikanten zoals Tempur, Senpo, Zikssen. Het voordeel van merkmatrassen is hun hoge duurzaamheid, wat garant staat voor probleemloos gebruik gedurende vele jaren.

Toont alle 9 resultaten

Materassen van 160×200 cm – kies een oplossing die bij uw behoeften past

We bieden zowel traditionele springveermatrassen van 160×200 als moderne schuimmatrassen aan. Beschikbare modellen hebben een hardheidsgraad van H2 (voor personen tot 80 kg) en matrassen H3 (voor gebruikers met een gewicht boven de 80 kg). Het is belangrijk op te merken dat de voelbare stevigheid enigszins kan verschillen afhankelijk van het gewicht van de gebruiker en zijn individuele voorkeuren.

Een te zacht matras biedt geen adequate ondersteuning, waardoor we tijdens de slaap onbewust op zoek gaan naar de meest comfortabele positie, en na het ontwaken kunnen we rugpijn en nekpijn ervaren. Als het matras te hard is, veroorzaakt het veranderingen in het bovenste deel van de wervelkolom en staat het een comfortabele slaap niet toe.

Springveermatras 160×200

Een van de meest populaire soorten matrassen zijn springveermatrassen. Gedurende vele jaren was dit een standaardoplossing die door beddenfabrikanten werd gebruikt. Een klassiek springveermatras van 160×200 is behoorlijk duurzaam en biedt goede lichaamsondersteuning tijdens de slaap. In een tweepersoonsbed zal echter een pocketveermatras of een MultiPocket-type matras beter werken.

Pocketveermatras 160×200

Pocketveermatrassen 160×200 zijn een type springveermatrassen. Ze hebben vullingen die veren en verschillende schuimen combineren. Hun voordeel is vooral de hogere hardheidsgraad en het ontbreken van vervorming van het oppervlak van het matras onder druk. Een dichtere verdeling van de veren zorgt voor betere puntelasticiteit. Veren in aparte zakken hebben nog een ander voordeel – ze verschuiven niet bij elke beweging van de gebruiker. Stil werken zorgt voor een rustigere slaap, omdat een partner die van positie verandert of eerder opstaat, de andere persoon niet wakker maakt.

Schuimmatras 160×200

Schuimmatrassen van 160×200 cm met latex-, hoogelastische en visco-elastische vulling verminderen de drukkracht en ondersteunen het lichaam beter langs de wervelkolom, daarom wordt vaak gezegd dat ze een hoger slaapcomfort bieden. We hebben ook moderne schuimmatrassen met verschillende hardheidszones (3,5 of zelfs 7 zones) in ons assortiment. Matrassen met 7 zones zijn het meest vriendelijk voor het figuur, omdat ze zijn onderverdeeld in maar liefst 7 verschillende secties die zich op de juiste manier aanpassen aan de figuur en comfort bieden aan verschillende delen van het lichaam (hoofd, schouders, onderrug, bekken, dijen, kuiten, voeten).

Topmatras 160×200

Topmatrassen van 160×200 kunnen worden gebruikt als aanvulling op een bestaand bedframe of als op zichzelf staande oplossing. Omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, zijn ze ideaal voor mensen met allergieën. Afhankelijk van de voorkeuren kunt u kiezen uit verschillende soorten topmatrassen, zoals latex, schuim of visco-elastisch